Kampeeravontuur

Luister hier naar het luisterboek van ‘Kampeeravontuur’.

Korte samenvatting

Marc mag de eerste week van de zomervakantie, samen met zijn beste vriend Joost, kamperen. Er wordt een tent achter de boerderij van de ouders van Joost gezet en het weekje kamperen kan beginnen. Echter verandert het leuke weekje kamperen al zeer snel in een vreselijke nachtmerrie wanneer de jongens door een gat in de tijd terecht komen in het jaar 1944. Hier ontmoeten ze Hendrikus. Terwijl ze samen op zoek gaan naar een manier om terug te komen naar hun eigen tijd worden ze geconfronteerd met de angsten en dreigingen van de tweede wereldoorlog. Hoe komen ze terug? En welke gevaren hangen de jongens boven het hoofd?

De snelle stijl van schrijven die auteur Rients Faber hanteert sluit helemaal aan bij de jeugdige lezer van deze tijd. Door zo min mogelijk aandacht te besteden aan bijzaken blijft het verhaal van begin tot eind spannend. De jonge lezer wordt door de hoofdpersoon Marc meegenomen naar de angsten en spanningen van de tweede wereldoorlog en geconfronteerd met het begrip vrijheid waarin we mogen leven. De thema’s ‘vriendschap’ en ‘hoop’ lopen als een rode draad door het boek heen.

Tweede wereldoorlog als thema

Het thema oorlog is van alle tijden. Het boek is enerzijds een middel om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levendig te houden. Anderzijds beschrijft het boek een besef dat er altijd oorlogen zijn geweest en dat de vrijheid waarin we leven niet vanzelfsprekend is. De aspecten die in het boek worden gebruikt zijn fictie, gebaseerd op facetten uit de Tweede Wereldoorlog.